cahaya fitrah cahaya fitrah: October 2012

Wednesday, October 31, 2012

Tips sahaja..


T̲i̲p̲s̲ ̲U̲n̲t̲u̲k̲ ̲M̲e̲n̲g̲e̲c̲i̲l̲k̲a̲n̲ ̲P̲e̲r̲u̲t̲ ̲B̲u̲n̲c̲i̲t̲ dengan Self-Hypnosis:
1. Bangun pagi-pagi
2. Berdiri tegak....tundukkan kepala, tatapan mata ke perut 
3. Bongkok kan badan
4. Buka baju
5. Lalu tampar perut byk kali, sambil mengucapkan :"Bikin Malu.. Bikin Malu..Bikin Malu... HAHAHAHAHAHA



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wordless Wednesday


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, October 29, 2012

mencari kerja. . .


cuti sem da start, apa nak buat pun tak tau la. tak kn nak duduk besarkan badan pulak kat rumah. hmm. bosan gak cuti sebulan lama-lama ni. petang aritu, pegi la jalan-jalan beli ubat kutu. ergghhh. sakit hati bilik ku da kena attack dengan makhluk hitam, halus, terlompat-lompat.  bile pulak kucing aku ni wat ternak kutu kt bilik aku. humm badan aku lagi la habis bintik-bintik merah. gatal pulak tu, tak tahannye. da beli ubat kutu., spray je then aku tak jenguk2 pun bilik uh. haha.

 errr, td punye cite, tersangkut pulak, alang-alang berjalan, terus la sekali cari kerja. huh, 1 kedai ni oke la. aku minat, jumaat, sabtu ahd freedom. gaji masyuk jugak. tapi nape dorang ni tak call2 aku ni. haiyaa.. lau tak dapat, duk uma je la aku. tertunggu orang call. huhu

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, October 22, 2012

maaf kan saya...


maaf kan saya...




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, October 21, 2012

happy 2 year

previous lagi, aritu tak sempat nk update this moment. 
mmg tak boleh dilupakan lagi, 
even da 2year 2month n 2 day. 
ouhh awesome date, hee kebetulan je, aku update. 
oke for 2 year get couplet jam tangan. hee,

the only one for me is you
and you for me
so happy together

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

business proposal


our company la.. amacam?? design sendiri la logo ni. hmm tak caye la tu. cantik an. oke ni lagi 1 group project kteorang for this sem. byk nye assignment kami. business proposal, hurmm bunyi macam nk bukak business besar je kn. lebih kurang la tu. oke yang ni punye assignment kteorang tak buat last minute, tp nk siapkan nye ambil mse jgk la, 2-3 ari sbb nk design logo, company, eah mcm2 lagi la, paling tak tahan, nk wt draft tentang bajet perbelanjaan company la. boleh sakit otak ouhh,, bhagian operation berkaitan dgn bhagian finance. kalo tak sme, tak jadi mission company kteorag. haha. tugasku lagi sekali menjadi miss financial. apa bole buat, suda dilantik. hee

nak pikir nama company pun susa tau, last2 dpat la nme yg ckup sesuai, dalam mse sehari berpikir. haha see the result "AIFASARRA" xtau la tu, this our combination name. hee menarik tak, Ai for Aeisyah, Fa for Fatimah, Sa stand for Sartika and the last one Ra for Fitrah. alaa dri logo kteorang pn tentu korang da tau ap business kteorang kan. mana tak nye, da nmpak da 2 biji cupcake pink comel uh. huhu

nyummy
taraaa.. aww cupcakes cumel, hee ni la business kteorang, konon la. cupcakes ni bkan ditaja n bukan handmade. kihkih, kteorang beli je la, mna smpat nk buat benda alah ni. cewahh, buat pn tak reti ada hati kn ckp cmtu. hee. puas jgk la kteorang search cupcakes kt blog2 lain sbb nk tempah, sangat2 mengecewakan kami. ohh no. tak nak cite. oke akhirnye dpt jgk cari orang yg pandai buat cupcakes. tu pun ada orang yg menolong. thx ye mak. kalo tak tak de la jadi business kteorang ni :(

model tuk cupcake kami
hehe happy sangat sbb dah selesai assignment. so, tggu final pulak yang mendatang. apa2 pn gud luck all my frenz. well done dah berjaya for this sem. :)




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, October 20, 2012

mock meeting

hai lama dah tak mengupdate kan. rase macam2 nak cecite kat sini. sorry la ni previous punye story sbb tak sempat nk story dulu, assignment banyak giler. ergghhh... lepas 1 satu lagi datang. huhu. rest pn tak cukup. kadang-kadang sampai tak tido malam pn ada. we are the geng overnight sampai la pagi-pagi buta siapkan sama-sama. tak aci la kalo 1 group tp buat sorang2 an. 
oke act, kiteorang buntu jgak la nk wat mock meeting ni. sbb first time, no experience kn. alaa mock meeting ni mcm meeting betul2. serious debar jgak la. nk kne speak london pulak uh. ehem,, kalo setakat ckap dekat2 tak pa la jgk. ni amek sekali round table sbijik mcm bilik msyuarat uh.so, kne la ckp kuat2, tp bkn jerit la. sume yang kteorang buat ada markah, include our attire.

kteorang pilih warna turquoise. why? haha i dont know. maybe its look soft kot. yg tgh uh our GM, ntah pape r. haha. kteorang punye plan kureng menjadi. hancus sdikit. mne tak nye si mamat ni gugup mcm ap je. ermm maybe sbb kteorang unlucky dpt first group. so starting kteorang agak tak oke la. hee, 

my frenz
hehe ni muke2 lega lepas selesai. we are done bebeh.! alhamdullilah. boleh dikatakan bangga sbb, inilah project yg kteorang buat last minute. sungguh tak percaya, padahal sir dah inform kt kteorang 1 month ago lagi. sumenye mcm wat tak tau je. padan muke kteorang la kan. hee, tp selesai jgk satu hari satu malam kteorang buat, dan esoknye kne present. uwaaa,, tak percaya. hee

as a financial manager

the last picture, muke bangge je minah nih. hee. ngat senang ke jadi finance. T_T nanges tau. nak wat graph tu, ni, psl company. haha thx my beloved frenz sbb sudi tlong ak. hee 





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, October 17, 2012

life




hidup ini umpana puzzle. 

setiap kepingan2 yang dicantum akan 

membentuk siapakah diri danbagaimana kehidupan kita.

 kita tidak akan tahu masa depan kita tanpa kita usaha. 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, October 09, 2012

exam week

minggu exam. sakit kepala. buat yang terbaik tuk diriku. achive your goal for this sem. :)







Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by fitrahjamil♥