cahaya fitrah cahaya fitrah: pening ke?

Tuesday, May 15, 2012

pening ke?

assalamualaikum. =]

sekarang ni sibuk budak-budak lepasan SPM mengatur langkah masing-masing. kekadang tu memang pening la dibuatnya. dengan kakak and abang-abang die sekali turut pening. hehe. sebelum tu yang dah semak result UPU tu and berjaya, tahniah la diucapkan. yang tak bernasib baik, anggap la bukan rezeki korang di situ, tapi jangan la berputus asa. kalau nak kan sesuatu genggam la sampai boleh.

pelajaran tu penting. walaupun tak dapat universiti-universiti yang gah sekali pun, tak heran laa.. berlambak lagi tempat korang boleh menuntut ilmu. sama je taraf nye,  tak da beza pun U ke atau kolej. belajar benda yang sama je. bukan nama U yang kita megahkan tapi kualiti diri sendiri. semuanya dari kita. tak kesah kita belajar mana, asalkan course yang kita ambil tu memang minat kita.

jangan main ambik jew course yang tak minat,, ouhh bangga ni dapat IPTA course nono ..logi logi laah haha sebut pun berbelit-belit, diri sendiri pun tak tau. bantai,, janji dapat IPTA. gelojoh sangat. kalau jenis yang boleh catch up tak pe la. ni yg lem- lem ni haaa sudah kne repeat paper. tapi yang masuk kolej pulak, jangan ikut senang je, mentang-mentang kena tanggung dengan parents, fikir la tujuan kita apa kat situ. so kita la yang menentukan masa depan kita sendiri. yang kakak dan abang ni just bagi sokongan and pendapat sikit-sikit je la.

"awa, pilih la, mana-mana yang awa minat. ikut yang mana terbaik. ni masa depan awa. kalau nak masuk form 6 kena la hard sikit study tu,, hehe. kalau nak ikut akak pun tak pe, " =] so pikir pikir kan la wahai adik ku.
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 budak comel:

 
Copyright © . All Right Reserved by fitrahjamil♥