cahaya fitrah cahaya fitrah: spent time with my beloved mother..

Monday, January 23, 2012

spent time with my beloved mother..

assalamualiakum, hai  HCNY. tak terlambat lagi for the wishing to all my friend,. time cuti-cuti ni mesti ramai yang balik kampung, pergi melancong, dan buat aktiviti yang interesting kan dengan members dan family right?? waa mesti best kan. aku pulak tak da buat apa pun. hee so tak da la amazing sangat macam korang. aku just visit my future mother in law.. wow gempak gitu,, y i said like that,..


yela, tak pernah aku tidur bermalam lebih dari sehari,. rumah tu da jadi mcm rumah kedua aku pulak. asyik ke sana je kalau time aku free. mula-mula tu memang la segan, nk wt pape pn sume nye kekok. malu oii. yela kita tak biasa hehe. tapi lelama, kenal-kenal dengan mak dan adik also family die, 


ouhh cool. mak die sangat baik, tapi..."saya pemalu mak"  tak reti nk sembang-sembang.. cakap dalam hati saja la, nak bagitahu depan-depan segan. :D


keesokkan hari, aku pergi kedai buku, memang aku nak beli barang-barang aku. just suruh cik abang saya teman kan je. alek-alek nak balik hostel hujan pulak, so tak da pilihan lain kena la balik rumah die sebab tu yang terdekat. oke tak pe la, lepas hujan aku balik la. aleh2, mak die langsung tak kasi aku balik, nak tak nak, aku rela jew la, boleh spent time dengan mak die.


kebetulan dekat area rumah die ada pasar malam, jadi ikut kan aje la teman mak pergi pasar. huh wt rileks jew la. macam-macam jugak la kteorg beli. tapi kalau da pergi dengan lelaki jangan tanya kenapa la kteorg balik awal.. faham-faham je la kan. sampai la ahad, time tu aku nak balik hostel, rasa da lama sangat menumpang. mak die berkeras jugak tak kasi aku balik. aku tak taw kenapa.


sampai sayang aku kata: "b guna jampi apa dekat mak sampai mak sayang sangat ni" 


hehe aku mampu gelak jew la. banyak kali mak die pujuk aku jangan balik, aku serba salah je, aku bukan tak nak tinggal situ, aku rasa cukup la. aku tak nak nyusah kan mak die dengan die. tq mak sebab masak kan makanan untuk saya. saya sayang mak. nanti ada masa saya datang lagi yea..=)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 budak comel:

 
Copyright © . All Right Reserved by fitrahjamil♥