cahaya fitrah cahaya fitrah: January 2012

Monday, January 23, 2012

spent time with my beloved mother..

assalamualiakum, hai  HCNY. tak terlambat lagi for the wishing to all my friend,. time cuti-cuti ni mesti ramai yang balik kampung, pergi melancong, dan buat aktiviti yang interesting kan dengan members dan family right?? waa mesti best kan. aku pulak tak da buat apa pun. hee so tak da la amazing sangat macam korang. aku just visit my future mother in law.. wow gempak gitu,, y i said like that,..


yela, tak pernah aku tidur bermalam lebih dari sehari,. rumah tu da jadi mcm rumah kedua aku pulak. asyik ke sana je kalau time aku free. mula-mula tu memang la segan, nk wt pape pn sume nye kekok. malu oii. yela kita tak biasa hehe. tapi lelama, kenal-kenal dengan mak dan adik also family die, 


ouhh cool. mak die sangat baik, tapi..."saya pemalu mak"  tak reti nk sembang-sembang.. cakap dalam hati saja la, nak bagitahu depan-depan segan. :D


keesokkan hari, aku pergi kedai buku, memang aku nak beli barang-barang aku. just suruh cik abang saya teman kan je. alek-alek nak balik hostel hujan pulak, so tak da pilihan lain kena la balik rumah die sebab tu yang terdekat. oke tak pe la, lepas hujan aku balik la. aleh2, mak die langsung tak kasi aku balik, nak tak nak, aku rela jew la, boleh spent time dengan mak die.


kebetulan dekat area rumah die ada pasar malam, jadi ikut kan aje la teman mak pergi pasar. huh wt rileks jew la. macam-macam jugak la kteorg beli. tapi kalau da pergi dengan lelaki jangan tanya kenapa la kteorg balik awal.. faham-faham je la kan. sampai la ahad, time tu aku nak balik hostel, rasa da lama sangat menumpang. mak die berkeras jugak tak kasi aku balik. aku tak taw kenapa.


sampai sayang aku kata: "b guna jampi apa dekat mak sampai mak sayang sangat ni" 


hehe aku mampu gelak jew la. banyak kali mak die pujuk aku jangan balik, aku serba salah je, aku bukan tak nak tinggal situ, aku rasa cukup la. aku tak nak nyusah kan mak die dengan die. tq mak sebab masak kan makanan untuk saya. saya sayang mak. nanti ada masa saya datang lagi yea..=)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, January 18, 2012

NEW FRIENDS

meyh la cini nk cite2 ckit nh. cer tgk awek2 nh, molek kn. haa nk knl la tuh,, ouh no no no ..nh sume my new fren ak. sjak study kt kolej nh ak xtaw nk kwn gn sape, yela ad kwn leh la borak2 kn. friends are important in our life! cube bygkn if u alone jew,, sure la u rse tersisih, sunyi n rse dri nh down gile kn. eh ckp2, smpai lupe nk knl kn kwn2 ak,, yg belah kiri uh ala yg free hair uh,, nme die sartika. ouh wait2! msti korg plik kn nme die,,org ap die nh,,?? kn,, sartika nh mmg plik pn, heehe . die org sabah sbenarnye,, tp sjak form 1 xsilap die pindah kt sini, n now die stay kt klang..n information jgk yg sblh ak nh jgk stay kt klang jgk, name die fatimah. die nh good person,, happy la kwn gn die. oke yg ujung knan plak name die ika, die nh housemate ak,, so law bosan kew xbosan kew,, die jew la yg always tman ak,,. kwn2 ak nh sume baik2,, kteowg pn da 2 bln da berkwn, da taw da perangai2 plik dowg nh. ermm tu jew la just for introduction my new fren jew, xlbh pn,, hope our relationship will be forever.. don't forget me taw!! chayunk kowg.. <3 
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

NEW TRANSFORMATION

Assalamualaikum. hai halo halo. actually ak da lama da xupdate blog ak nh.. rse mcm da ilang minat coz ak da lme xmngarang n lame2, ak da terlupe  password blog ak.. ashyuudahh,, cam ner tu nk wt.. so dkt 7 bln la ak bia kn blog nh,, hee. lastly, my friend sebuk dgn memblog die,,so ak tirngin nk join blek,, so die aja la ak mcm2. so its new transformation tk ak .. yg xbleh blah nye, kteowg khusyuk sgt wt blog nh mlm uh, yg ak nh tgh wt math smpai terbantut sudahhh,..1 question jew lepas.. haha tu la kemaruk sgt nk memblog kn..btw thx la housemate ku tlg ak sal blog nh, thx again friend, ika aka ika hush hush..

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by fitrahjamil♥