cahaya fitrah cahaya fitrah: 2012

Friday, November 16, 2012

salam maal hijrah

Mulakan hijrah kita dengan berhenti mengadu kepada makhluk dan hanya kepada Allah SWT. Dialah sebaik2 penolong.



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, November 10, 2012

10.11.12



10.11.12 ouhh perasan tak tarikh yang cantik sangat kan? 
mesti ramai yang kahwin pada hari ini, haha main teka je. huhu.

hurm arini baru ada semangat nk update pasal result exam yang semalam kua uh. semalam terketaq2 lutut nk update. hehe. result kali ni pointer turun cikit la. tu la byk main lagi kt dalam kelas. padan muke aku. btw alhamdulillah syukur nikmat :) even jatuh cikit, but i'm always try to proud of my family. oke for my fren ramai jugak yang dapat DL for this sem. huhu bangga unikop haha. tahniah kawan-kawan ku, include lah aku sekali. hehe :) nanti ramai la naik pentas lagi ni, oke la jumpe nanti la geng lepas naik sem ni. try buat yang terbaik lagi. 

ouh tadi belek2 fb jumpa pulak name smiley
nak try jugak snang je--->http://NameSmiley.com/
comel kan, boleh terus change cover kan. yang dulu semua orang tak minat timeline tapi sekarang setiap masa tuka cover yea. haha . bubye..





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, November 08, 2012

terus berdebar

Selamat berdebar menghadapi keputusan peperiksaan pada 9 nov ini. huhu esok la kn. aiyaa mcm lama lagi je result tu kua. tak tau nak cakap apa. memang berdebar da sekarang. hope sume students uitm dapat result yang cemerlang. tak lupa jugak buat kawan2 aku tu yang da kecut perut, lutut dan sebagainya. hehe !*_*!

good luck kawan2, nanti da tau share2 la pointer eah. hee, mana tau sume dapat DL kan. huh sejuk perut lecturer kan. haha. apa2 pun wish me luck too. daa 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, November 07, 2012

wordless


Rainbow jello shots

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, November 03, 2012

surat untuk gula hati



Kepada :- yang dirindu
Daripada :- yang merindu
Tarikh :- 3hb Nov 2012

Perkara :- RINDU KU SEMAKIN MENDALAM

Adalah dimaklumkan..ingin ku nyatakan kerinduan ini..

Bersama memo ini ku nyatakan..ku terlalu merindui mu..

Takkala neon dinyala..rindukan semakin mendalam..ketara antara celahan rindu terselit kesyahduan..adakala menjadi sebak..

Sayang..betapa sesahnya bila ku berada dikemelut rindu ini..Terlalu sesak untuk ku nyatakan rindu ini..Kertepaksaan ku langsungkan bersama memo ini..

Sekian Terima Kasih

Yang merindu,
nfj

ahaks..gedik2 pulak memalam buta ni. dah tak tau nak buat gapo. gini la jadinye. huhu. act memang betoi da rindu sangat. tomorrow our date jgn lupe yea dedeng. haha tett....




p/s~Di tinta oleh Rozie Azman.
~Bicarahatisahabat.blogspot.com
 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

gud luck :)

Kepada pelajar SPM...
banyakkan berdoa & bertawakkal kpd Allah SWT...
yg penting... rajin mengulangkaji bab2 penting...

InsyaAllah...rezeki tersedia untuk anda di dalam dewan peperiksaan...




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, November 01, 2012

kata-kata


''KATA KATA YANG KELUAR DARI MULUT ITU ADALAH SEBUAH DOA. 
HARGAILAH ORANG YANG SAYANGKAN KITA, JANGANLAH SESEKALI MENGELUARKAN KATA YANG TIDAK ELOK UTUK PASANGAN KITA DAN ORANG YANG KITA SAYANG''



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, October 31, 2012

Tips sahaja..


T̲i̲p̲s̲ ̲U̲n̲t̲u̲k̲ ̲M̲e̲n̲g̲e̲c̲i̲l̲k̲a̲n̲ ̲P̲e̲r̲u̲t̲ ̲B̲u̲n̲c̲i̲t̲ dengan Self-Hypnosis:
1. Bangun pagi-pagi
2. Berdiri tegak....tundukkan kepala, tatapan mata ke perut 
3. Bongkok kan badan
4. Buka baju
5. Lalu tampar perut byk kali, sambil mengucapkan :"Bikin Malu.. Bikin Malu..Bikin Malu... HAHAHAHAHAHA



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wordless Wednesday


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, October 29, 2012

mencari kerja. . .


cuti sem da start, apa nak buat pun tak tau la. tak kn nak duduk besarkan badan pulak kat rumah. hmm. bosan gak cuti sebulan lama-lama ni. petang aritu, pegi la jalan-jalan beli ubat kutu. ergghhh. sakit hati bilik ku da kena attack dengan makhluk hitam, halus, terlompat-lompat.  bile pulak kucing aku ni wat ternak kutu kt bilik aku. humm badan aku lagi la habis bintik-bintik merah. gatal pulak tu, tak tahannye. da beli ubat kutu., spray je then aku tak jenguk2 pun bilik uh. haha.

 errr, td punye cite, tersangkut pulak, alang-alang berjalan, terus la sekali cari kerja. huh, 1 kedai ni oke la. aku minat, jumaat, sabtu ahd freedom. gaji masyuk jugak. tapi nape dorang ni tak call2 aku ni. haiyaa.. lau tak dapat, duk uma je la aku. tertunggu orang call. huhu

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, October 22, 2012

maaf kan saya...


maaf kan saya...




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, October 21, 2012

happy 2 year

previous lagi, aritu tak sempat nk update this moment. 
mmg tak boleh dilupakan lagi, 
even da 2year 2month n 2 day. 
ouhh awesome date, hee kebetulan je, aku update. 
oke for 2 year get couplet jam tangan. hee,

the only one for me is you
and you for me
so happy together

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

business proposal


our company la.. amacam?? design sendiri la logo ni. hmm tak caye la tu. cantik an. oke ni lagi 1 group project kteorang for this sem. byk nye assignment kami. business proposal, hurmm bunyi macam nk bukak business besar je kn. lebih kurang la tu. oke yang ni punye assignment kteorang tak buat last minute, tp nk siapkan nye ambil mse jgk la, 2-3 ari sbb nk design logo, company, eah mcm2 lagi la, paling tak tahan, nk wt draft tentang bajet perbelanjaan company la. boleh sakit otak ouhh,, bhagian operation berkaitan dgn bhagian finance. kalo tak sme, tak jadi mission company kteorag. haha. tugasku lagi sekali menjadi miss financial. apa bole buat, suda dilantik. hee

nak pikir nama company pun susa tau, last2 dpat la nme yg ckup sesuai, dalam mse sehari berpikir. haha see the result "AIFASARRA" xtau la tu, this our combination name. hee menarik tak, Ai for Aeisyah, Fa for Fatimah, Sa stand for Sartika and the last one Ra for Fitrah. alaa dri logo kteorang pn tentu korang da tau ap business kteorang kan. mana tak nye, da nmpak da 2 biji cupcake pink comel uh. huhu

nyummy
taraaa.. aww cupcakes cumel, hee ni la business kteorang, konon la. cupcakes ni bkan ditaja n bukan handmade. kihkih, kteorang beli je la, mna smpat nk buat benda alah ni. cewahh, buat pn tak reti ada hati kn ckp cmtu. hee. puas jgk la kteorang search cupcakes kt blog2 lain sbb nk tempah, sangat2 mengecewakan kami. ohh no. tak nak cite. oke akhirnye dpt jgk cari orang yg pandai buat cupcakes. tu pun ada orang yg menolong. thx ye mak. kalo tak tak de la jadi business kteorang ni :(

model tuk cupcake kami
hehe happy sangat sbb dah selesai assignment. so, tggu final pulak yang mendatang. apa2 pn gud luck all my frenz. well done dah berjaya for this sem. :)




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, October 20, 2012

mock meeting

hai lama dah tak mengupdate kan. rase macam2 nak cecite kat sini. sorry la ni previous punye story sbb tak sempat nk story dulu, assignment banyak giler. ergghhh... lepas 1 satu lagi datang. huhu. rest pn tak cukup. kadang-kadang sampai tak tido malam pn ada. we are the geng overnight sampai la pagi-pagi buta siapkan sama-sama. tak aci la kalo 1 group tp buat sorang2 an. 
oke act, kiteorang buntu jgak la nk wat mock meeting ni. sbb first time, no experience kn. alaa mock meeting ni mcm meeting betul2. serious debar jgak la. nk kne speak london pulak uh. ehem,, kalo setakat ckap dekat2 tak pa la jgk. ni amek sekali round table sbijik mcm bilik msyuarat uh.so, kne la ckp kuat2, tp bkn jerit la. sume yang kteorang buat ada markah, include our attire.

kteorang pilih warna turquoise. why? haha i dont know. maybe its look soft kot. yg tgh uh our GM, ntah pape r. haha. kteorang punye plan kureng menjadi. hancus sdikit. mne tak nye si mamat ni gugup mcm ap je. ermm maybe sbb kteorang unlucky dpt first group. so starting kteorang agak tak oke la. hee, 

my frenz
hehe ni muke2 lega lepas selesai. we are done bebeh.! alhamdullilah. boleh dikatakan bangga sbb, inilah project yg kteorang buat last minute. sungguh tak percaya, padahal sir dah inform kt kteorang 1 month ago lagi. sumenye mcm wat tak tau je. padan muke kteorang la kan. hee, tp selesai jgk satu hari satu malam kteorang buat, dan esoknye kne present. uwaaa,, tak percaya. hee

as a financial manager

the last picture, muke bangge je minah nih. hee. ngat senang ke jadi finance. T_T nanges tau. nak wat graph tu, ni, psl company. haha thx my beloved frenz sbb sudi tlong ak. hee 





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, October 17, 2012

life




hidup ini umpana puzzle. 

setiap kepingan2 yang dicantum akan 

membentuk siapakah diri danbagaimana kehidupan kita.

 kita tidak akan tahu masa depan kita tanpa kita usaha. 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, October 09, 2012

exam week

minggu exam. sakit kepala. buat yang terbaik tuk diriku. achive your goal for this sem. :)







Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, July 28, 2012

santapan pagi

Jika kamu memancing ikan .Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu .Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja. Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.


#renungkanlah..

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, July 25, 2012

WORDLESS > panda


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, July 20, 2012

selamat berpuasa

Alhamdulillah, kita semua telah berjaya memasuki bulan Ramadhan Al-Mubarak untuk tahun ini. Syukur pada Allah kerana masih memberi peluang kepada kita semua untuk sekali lagi bersama-sama di bulan Ramadhan yang mulia ini. 

Semoga dengan peluang yang ada ini, kita dapat pertingkatkan lagi mutu ibadat kita kepada Allah.

Jangan sia-siakan peluang yang ada. Tahun depan belum tentu kita dapat bersama dengan bulan Ramadhan.

♥ Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-mubarak ♥



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, June 19, 2012

quick update

✿‎Belajarlah MEMAAFKAN kalau ingin dimaafkan..
✿Belajarlah MENGHORMATI kalau ingin dihormati..
✿ Belajarlah MEMAHAMI kalau ingin difahami..
✿ Belajarlah MENYAYANGI kalau ingin disayangi..
✿ Belajarlah MENGHARGAI kalau ingin dihargai..
✿ Belajarlah MENYENANGI kalau ingin disenangi..


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, June 18, 2012

Sunyi & Sepi

malam semalam rasa nak nanges je.. da mula rasa sunyi dan sepi. entah la. so, aku jadi la gila sekejap untuk malam tu je.. dengan tak tidur nye, n layan la lagu ni. huhu fav jugak la bila otak da mereng kan.


haha dengarkan lah kesasauwan aku..


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, June 17, 2012

Menang ~~Weee


wee~ happy eah. huhu sure la. blog kite di review. awesome tak. sebab apa? ingat tak lagi, aku ada masuk contest teka duit tabung by MK Syakir . huhu alaaa tempat ke-sepuluh je pun. haha eleyhh tapi korang ada?  seriously memang kelakar la ayat kat atas tu, cuba baca. dah baca? kelakar kan. tapi memang best la. thanks taw review kite punye blog. :)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Contest Blog Comel + Oh-Seem by Norsyuhada Binti Johan



PEMENANG PERTAMA 
review
wang tunai
happy animal multi use

PEMENANG KEDUA
1 pair contact lense

TOP REFERRER
top up RM5

3 LUCKY WINNERS
cute girl doodle


Tarikh Tutup :
16 July 2012 tepat jam 12 tengah malam

SENARAI PESERTA AKAN DI UPDATE PADA 17 JULY 2012

nama di tag
yana
yuyun syafiqah
sheila eiman


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, June 16, 2012

selamat hari bapa

Terima kasih Abah atas kasih sayang yang kau tunjukkan melalui kata-kata hikmat dan nasihat, melalui setiap suap makanan yang masuk ke dalam perutku setiap hari, melalui pakaian indah yang tersarung di tubuhku yang tidak pernah kekurangan, melalui laptop yang aku guna untuk menaip ucapan yang rendah diri ini, melalui rumah cantik tersergam indah yang memayungi dari panas dan hujan, melalui kemudahan wifi yang kau sediakan untuk anak-anak merasai apa yang orang lain rasai, dan melalui setiap pukulan dan kemarahanmu untuk mendidik aku agar tidaklah lalai dan leka dalam kehidupan dan agar aku tidak mengulangi kesilapanku sehingga aku adalah aku yang sekarang. Selamat Hari Bapa !


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Mana pegi air nih.!

sudah hampir seminggu lebih jugak la aku tinggal di hostel. menjalankan kuliah seperti biasa. minggu pertama, sudah tentu sesi suai kenai je. lect. pun malas nak ngajar kan. huha huha la kite orang. hmm duit untuk awal-awal ni, memang macam air. cepat je kering. macam-macam nak kena bayar tu la, ni la. tu tak kesah la kalau pasal pelajaran kan. 


cerita pasal air, bukan duit je cepat kering, air kat hostel yang kite orang diami pun kering. haha. dugaan jugak la kat kite orang. mana tak nyer susah la kite orang nak mandi, basuh baju, beri dan sebagainye. sekarang tengah-tengah bajet mana mampu pergi dobi. *tak pernah pun bawak dobi memandangkan kite orang ni memang otak geliga plus plus bestari tak jadi masalah air ada ke tak de sebab kite orang memang ada air simpanan. lega la sikit kan. alhamdullilah. :) hope air da ada balik la lepas weekend ni. 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, June 14, 2012

hargai orang yang kita sayang

kadang2 kita tidak mghargai cinta...knp??
sebab,kita belum merasai kehilangan dia...
kadang2 kita rasai cinta dia,tapi masih tak percaya,knp??
sebab... kita selalu fikir negatif tentang dia..
kadang2 kita tak sedar hati kita betul2 menyayangi dia,knp??
sbb,kita tunjuk ego tak nak mengalah..
hargailah orang yang sayangkn kita..sebab kita akan mencarinya bila dia sudah tiada di sisi lagi.. sesal pun sudah tiada guna... ♥ 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by fitrahjamil♥